Σχετικά

Σχετικά με το αποθετήριο

Επί πολλά χρόνια ο ποιητής Σωτήρης Κακίσης υπέγραφε τις κεντρικές συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα ελληνικά έντυπα, εφημερίδες και περιοδικά, συνομιλώντας με προσωπικότητες της Τέχνης και της Επιστήμης, του επιχειρηματικού χώρου και της πολιτικής, καθώς και του αθλητισμού. Η Μουσική, ο Κινηματογράφος, το Θέατρο, η Όπερα και η Λογοτεχνία διερευνώνται στον κύριο όγκο αυτής της διαδρομής. Οι συνομιλίες που προηγήθηκαν των εγγράφων παρουσιάσεων περιλαμβάνουν επιπλέον υλικό, τη ζωντανή επαφή συνεντευξιαστή-συνεντευξιαζόμενου, και, βέβαια, τον ήχο των φωνών των σημαντικότερων Ελλήνων δημιουργών, καλλιτεχνών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, αθλητών και όχι μόνο, των πρόσφατων χρόνων.

Το αποθετήριο του αρχείου εμπλουτίζει σπάνιο φωτογραφικό και επιπλέον ηχητικό υλικό που βρίσκεται στην κατοχή του Σωτήρη Κακίση και της Εταιρείας, αλλά και ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό υλικό από ιδιαίτερες, εξίσου σπάνιες πια, στιγμές και εκπομπές της ιδιωτικής (αλλά και περιθωριακής) ελληνικής ραδιο-τηλεόρασης (δια βιντεοσκόπησης διασωσμένων), μιας παράλληλης όλα αυτά τα χρόνια δημόσιας και επικαιρικής συνύπαρξης με τις εις βάθος αυτές, εν λόγω συζητήσεις.
 

Πολιτική τεκμηρίωσης στο αποθετήριο
Οι συνομιλίες δεν περιορίζονται στον τομέα του εκάστοτε συνεντευξιαζόμενου, αλλά εκτείνονται σε όλα σχεδόν τα θέματα που αντιμετώπισε η νέο-ελληνική επικαιρότητα στην περίοδο μίας σύγχρονης γενιάς 30 χρόνων. Δια μέσου και των πολιτικών ουσιαστικά απόψεων τόσων δημιουργών και επιστημόνων (από τον Μάνο Χατζιδάκι και Γιάννη Τσαρούχη ώς τον Μανόλη Κορρέ και τον Σερ Μαγκντί Γιακούμπ) σκιαγραφείται και αποτυπώνεται η εποχή και το πέρασμα από τον 20ο στον 21ο αιώνα, με επίκεντρο τα ελληνικά συνήθως γεγονότα, θέματα και προβλήματα.